02.10.2023

Společnost Sunrise Medical, světový lídr v oblasti moderních řešení pro řešení mobility, s potěšením oznamuje strategickou akvizici společnosti Ride Designs, renomovaného lídra v oboru prémiových sedacích systémů na míru pro vozíčkáře. Tato akvizice znamená významné rozšíření nabídky na míru vyráběných sedacích systémů, klinických zkušeností a servisních služeb společnosti Sunrise Medical a dokonale doplňuje širokou škálu produktů pro zajištění mobility, které společnost Sunrise Medical již nabízí.

Společnost Ride Designs byla založena v roce 1998 a sídlí v Denveru v USA, kde si vybudovala pověst lídra v oboru navrhování a dodávání vysoce specializovaných sedacích systémů pro vozíčkáře. V posledních letech společnost Ride Designs také úspěšně vyvíjí, zavádí a optimalizuje pokročilé technologie 3D tisku pro hromadnou výrobu těchto vysoce přizpůsobených výrobků.

Společnosti se daří díky dodržování souboru základních principů, za nimiž stojí hluboké odborné znalosti jejích zakladatelů Toma Hetzela a Joea Bieganeka a dědictví z protetického a ortotického průmyslu, mezi něž patří přímé zapojení uživatelů prostřednictvím Aspen Seating Clinic. Portfolio Ride Designs navíc těží z vývoje produktů a technologií založených na vědeckých poznatcích, které jsou podpořeny širokou spoluprací a výzkumem s renomovanými institucemi a univerzitami. To zajišťuje, že špičkové inovace společnosti jsou vždy dobře propojeny s přístupem zaměřeným na uživatele a vědecky podloženými daty. Jedinečný dosah společnosti Ride Designs na trh díky rozsáhlému klinickému vzdělávání a certifikaci kvalifikovaných lékařů a poskytovatelů komplexních rehabilitačních technologií rovněž dokládá neochvějný závazek ke klinicky diferencovaným řešením, která jsou optimalizována pro individuální péči o zákazníky.

Thomas Babacan, prezident a generální ředitel společnosti Sunrise Medical, prohlásil: "Společnost Sunrise Medical se rozhodla pro tento projekt: "Jsme velmi rádi, že můžeme společnost Ride Designs přivítat v rodině Sunrise Medical. Jsme pevně přesvědčeni, že tato akvizice má vysoký strategický význam a nabízí oboustranné výhody pro obě strany. Spojením sil se společností Ride Designs přidává Sunrise Medical do svého portfolia výrobků pro sezení a polohování špičkovou nabídku individuálně vyráběných sedacích systémů, podobně jako RGK pro řadu manuálních invalidních vozíků a Magic pro řadu elektrických invalidních vozíků. Akvizice nejenže řeší a významně rozšiřuje široké spektrum požadavků na sezení a polohování pro vozíčkáře po celém světě, ale také přináší do skupiny Sunrise Medical velmi cenné klinické zkušenosti a pokročilé technologie a kompetence v oblasti 3D tisku. Společně se zkušeným manažerským týmem společnosti Ride a vysoce kvalifikovanými pracovníky má nyní Sunrise Medical ještě silnější sortiment výrobků, klinické znalosti a provozní kompetence, aby mohla nabízet nejvhodnější řešení pro sezení všech vozíčkářů. To optimalizuje jejich mobilitu z hlediska klinické funkčnosti, pohodlí, držení těla a integrity kůže."

Tom Hetzel, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Ride Designs, k tomu uvedl: "Jsme nadšeni, že se můžeme stát součástí skupiny Sunrise Medical. Společnost Ride Designs se vždy snažila pomáhat vozíčkářům dosáhnout co nejlepšího přizpůsobení, aby se zvýšila kvalita jejich života. To se bez problémů shoduje s posláním společnosti Sunrise Medical, která se snaží zlepšovat životy lidí."

Pokračoval: "Ride Designs a Aspen Seating Clinic jsou již dlouho průkopníky ve vývoji specializovaných sedacích systémů. Jsme obzvláště hrdí na naše nejnovější výrobní možnosti technologie 3D tisku. S velkým nadšením přinášíme naše pokročilá, klinicky diferencovaná řešení co největšímu počtu uživatelů. Silné stránky obou společností se velmi dobře doplňují. Stávající komplexní nabídka společnosti Sunrise Medical v oblasti mobility, globální prodejní sítě, obchodní zdroje a infrastruktura výrazně urychlí globální dosah a expanzi společnosti Ride. Jsme odhodláni poskytovat nekompromisní řešení pro řešení kožních a posturálních problémů a věříme, že Sunrise Medical je naším nejsilnějším partnerem při naplňování našeho poslání."

Společnost Ride Designs doplňuje silné výsledky společnosti Sunrise Medical v oblasti fúzí a akvizic, které jsou klíčovým pilířem její obchodní strategie. Mezi nedávné úspěšné strategické akvizice v roce 2022 patří společnost The Helping Hand Company se sídlem ve Velké Británii, která se specializuje na sedací polštáře a pediatrické produkty, a společnost NOW Technologies se sídlem v Budapešti, která se zabývá technologickým výzkumem a vývojem se zaměřením na digitální a softwarové inovace systémů řízení invalidních vozíků. V roce 2020 společnost Sunrise Medical rovněž získala společnost James Leckey Design spolu s jejími dceřinými společnostmi Firefly Friends a Vida Global, globálního lídra v oblasti specializovaných pediatrických terapeutických pomůcek, a také společnost Oracing, španělského konstruktéra a výrobce inovativních sportovních invalidních vozíků na míru a přídavných pohonů. Akvizicí společnosti Ride Designs chtějí společnosti Sunrise Medical a Ride Designs způsobit revoluci ve světě individuálně vyráběných sedacích systémů a dále umožnit vozíčkářům žít svůj život naplno.

Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.sunrisemedical.com

Pro další informace kontaktujte Carol Liu; carol.liu@sunmed.com.

O společnosti Sunrise Medical:
Společnost Sunrise Medical je odhodlána zlepšovat životy lidí a je světovým lídrem v oblasti designu, výroby a distribuce inovativních, vysoce kvalitních asistenčních výrobků a služeb pro mobilitu. Klíčové výrobky, které distribuuje ve více než 130 zemích pod svými 17 vlastními značkami, zahrnují mechanické a elektrické invalidní vozíky, přídavné pohony, elektrické skútry, sedací a polohovací systémy a pomůcky pro každodenní život. Skupina Sunrise Medical Group působí ve 23 zemích, má sídlo v německém Malschi a zaměstnává více než 2 600 pracovníků po celém světě.

O společnosti Ride Designs:
Společnost Ride Designs sdílí závazek zlepšovat životy lidí a snaží se vytvářet sedací systémy pro invalidní vozíky, které pomáhají chránit pokožku, zlepšují mobilitu, zlepšují funkci a optimalizují držení těla. Společnost Ride Designs pořádá v centrále v Denveru v Coloradu kliniku Aspen Seating Clinic, kam si pro řešení sedacích souprav jezdí světoví sportovci a paralympionici, stejně jako ti nejnáročnější vozíčkáři. Společnost Ride Designs, která vznikla v roce 1998, rozšířila svou působnost po celé Severní Americe i mimo ni.