03.08.2018

Akvizice Sunrise Medical se společností Magic Mobility.

Společnost Sunrise Medical, světový lídr v oblasti vývoje, návrhu, výroby a distribuce mechanicky poháněných invalidních vozíků, elektrických invalidních vozíků, skútrů, sedacích a polohovacích zařízení nyní ohlásila akvizici s australskou společnosti vyrábějící elektrické invalidní vozíky specializující se na všechny terény a zohledňující individuální požadavky klientů.

01/08/2018: Sunrise Medical s potěšením oznamuje akvizici společnosti Magic Mobility. Společnost Sunrise Medical je světovým lídrem v oblasti vývoje, návrhu, výroby a distribuce manuálních invalidních vozíků, elektricky poháněných invalidních vozíků, skútrů, sedadel a polohovacích zařízení. Nyní se její základna rozšířila o Magic Mobility – původně ryze australskou společnost vynikající v oblasti designu a výroby vysoce inovativních elektricky poháněných invalidních vozíků vhodných do všech terénů vyrobených a distribuovaných z vlastní základny v Melbourne.

 Magic Mobility byla založena v roce 1994 malou skupinou rehabilitačních pracovníků. Firmu vedli primárně Ashley Daff a Andrew Shipley. Během univerzitních studiích protetiky a v následujících letech si Ashley vytvořil silné vazby v rámci komunity tělesně postižených, kde byl respektován zejména pro své hluboké znalosti v oblasti lidského těla a pro výjimečnou úroveň mechanické způsobnosti. Andrew vynikal v oblasti elektroniky, obchodu a prodeje. Magic Mobility zaujímá vedoucí postavení na trhu s offroadovými a terénními invalidními vozíky. Každý invalidní vozík Magic Mobility je vyroben přímo v zařízení v Melbourne a je individuálně přizpůsoben na míru každému klientovi. Díky firemní filosofii umožnit každému jedinci posunovat hranice svých možností, získali uživatelé invalidních vozíků po celém světě nezávislost. Společnost Magic Mobility sídlí v australském Melbourne a zaměstnává 24 spolupracovníků.

Jim Barratt, senior viceprezident pro obchodní operace, který vedl akvizici společnosti pro Sunrise, se domnívá: "Hlavním přínosem celé této obchodní operace je právě příležitost nabídnout našim zákazníkům větší možnosti, pokud jde o výkonné invalidní vozíky. Ačkoli na trhu již nyní disponujeme širokou škálou špičkových značek, umožní začlenění portfolia Magic Mobility, která se nachází v čele producentů outdoorových elektrických invalidních vozíků, našim zákazníkům užívat si života a vybrat si z ještě širšího spektra produktů."

Jill Barnett, generální ředitel společnosti Magic Mobility, uvedl: "Jsme nadšeni tímto spojením, které nám zajistí, že 24 let stará australská značka se může i nadále rozvíjet a růst. Naší touhou vždy bylo zvýšit povědomí a poskytnout lepší přístup k našim produktům a kouzelnému způsobu života (Magic way of life). Jsme nadšeni, že můžeme napomoci zavedení globální společnosti ve Victorii. Také vyhlídka na to, že se můžeme rozvíjet a pokračovat ve výrobě zde v Melbourne a zaměstnat tak více místních talentů, je skvělá – nejen pro lokální průmysl, ale i pro celou australskou ekonomiku."

Generální ředitel společnosti Sunrise Medical Johan Ek uzavřel celý rozhovor následovně: "Magic Mobility bude i nadále hrát důležitou roli na globálním trhu s elektrickými invalidními vozíky. Spolu se Sunrise se velmi těším na to, co přinese budoucnost. Magic Mobility disponuje silným a odhodlaným týmem lidí pod vedením vynikajících manažerů. Společnost bude i nadále pokračovat v podnikání; nyní navíc spolu s novou podporou, zdroji a zkušenostmi, které máme nyní k dispozici."