28.08.2018

Představenstvo společnosti Sunrise Medical nově jmenovalo do funkce prezidenta a generálního ředitele pana Thomase Babacana.

Thomas Babacan má za sebou dlouholeté zkušenosti ve vedoucích funkcích v celé řadě globálních inovativních podniků.

Před příchodem do Sunrise Medical působil Thomas ve funkci výkonného ředitele společnosti AHT Cooling Systems, předního světového výrobce chladících a mrazicích systémů. Ještě před tím byl jmenován do funkce generálního ředitele společnosti VAG-Group (výrobce vodních roztoků). Thomas také zastával několik vedoucích pozic včetně generálního ředitele společnosti Leybold Vacuum, generálního ředitele společnosti Oerlikon Textile a provozního ředitele společnosti OC Oerlikon zabývající se skladovými výrobními technologiemi.

"V osobnosti Thomase Babacana nalezla naše společnost Sunrise Medical vhodného kandidáta na post prezidenta a generálního ředitele. Thomas v rámci předchozích zastávaných pozic prokázal schopnost být silným vůdcem a stratégem a díky svým globálním prodejním a provozním zkušenostem je právě on tím vhodným zástupcem do vedení Sunrise Medical, kterou bude jistě a spolehlivě doprovázet na její ambiciózní cestě za celosvětovým růstem " řekl Johan Ek, předseda Sunrise Medical.

Thomas Babacan nastoupí do funkce prezidenta a generálního ředitele dne 1. listopadu 2018.

Pro více informací, obrázky, loga a komentáře kontaktujte prosím marketingové oddělení Sunrise Medical r.krejci@medicco.cz.

O společnosti Sunrise Medical: Společnost Sunrise Medical je světovým lídrem ve vývoji, konstrukci, výrobě a distribuci manuálních invalidních vozíků, elektrických invalidních vozíků, skútrů a sedacích a polohovacích zařízení. Společnost Sunrise Medical pod sebou sdružuje ty nejlepší značky jako jsou Quickie, Sopur, RGK, Zippie, Breezy, Switch-It, JAY a Whitmyer a její výroba se soustředí do vlastních výrobních zařízení situovaných ve Spojených státech, Mexiku, Holandsku a Číně. Hlavní sídlo společnosti je situováno v německém Malschu a firma sdružuje přes 2 300 spolupracovníků po celém světě.