Rady pro rodiče handicapovaných dětí

Rady pro rodiče handicapovaných dětí

19.07.2019

Výchova dítěte je veliká zodpovědnost a v případě, že se rodičům narodí handicapované dítě, z výchovy potomka se může stát opravdová výzva. Handicapované děti mohou potřebovat upravený přístup ke vzdělávání a některé z nich také využívají speciální pomůcky. Rodičům dětí může pomoci překonat překážky ve výchově svých potomků emocionální podpora, kterou naleznou například u rodin, které se nacházejí v podobné situaci.

Ctete dál
Handicap v knihách pro děti a mládež

Handicap v knihách pro děti a mládež

03.07.2018

Začlenění handicapovaných hrdinů do knih, pohádek a filmů je jeden ze způsobů, jak posílit integraci osob se zdravotním postižením do společnosti, jak předcházet sociálnímu vyloučení, a také jak vysvětlit dětem, že každý člověk je jiný, ale že odlišnost není spojená s méněcenností. 

Ctete dál
Mateřství s handicapem: vyvrácení mýtů

Mateřství s handicapem: vyvrácení mýtů

05.06.2018

Mateřství je období plné nových očekávání, zážitků a proměn. Ale přestože každá žena má právo stát se matkou, mluvit o mateřství žen se zdravotním postižením je stálejedno z mnoha existujících tabu. Proto je také mateřství těchto žen obestřené mýty, které bychom se měli snažit vyvrátit, pokud máme za cíl vytvořit inkluzivní společnost, ve které mají všichni lidé stejná práva a jsou si rovni.

Ctete dál