30.04.2015

Sunrise Medical přejímá společnost RGK Wheelchairs Ltd.

Společnost posiluje svou vedoucí pozici na trhu vysoce kvalitních sportovních a ručních invalidních vozíků 

Malsch (Německo) – Společnost Sunrise Medical dnes zveřejnila zprávu, že přejímá soukromou společnost RGK Wheelchairs Ltd. (RGK), která sídlí v Burntwoodu (Staffordshire ve Spojeném království). 


RGK byla založena v roce 1988 a v současné době má ve svém oboru vedoucí postavení v oblasti vývoje, návrhu, výroby a distribuce vysoce kvalitních invalidních vozíků, které jsou plně přizpůsobeny danému účelu a určeny pro sportovní hry na kurtu a basketbal. RGK nabízí rovněž velmi ucelený sortiment vysoce kvalitních ručních invalidních vozíků pro běžné použití. Bližší informace naleznete na stránkách www.rgklife.com. Převzetí společnosti RGK, společně s vlastní nabídkou sportovních produktů společnosti Sunrise Medical, má být údajně krokem, který má podpořit vedoucí pozici společnosti Sunrise v segmentu vysoce kvalitních sportovních produktů. Atraktivní a inovativní řady vozíků RGK pro běžné použití obohacují vlastní značky vysoce kvalitních vozíků společnosti Sunrise pro aktivní život s názvem Quickie a Sopur o další aspekty a možnosti. Tato transakce je podle představitelů společnosti Sunrise Medical součástí střednědobé strategie, podle které společnost postupuje. Vysoce výkonné produkty společnosti Sunrise Medical jsou základem pro propojení různých skupin uživatelů vozíků pro aktivní použití a sporty v jejich komunitách na společenských sítích, a to za pomoci významného zastoupení společnosti Sunrise v sociálních médiích. Převzetím RGK společnost Sunrise Medical znovu potvrzuje svůj velký závazek v oblasti potřeb a přání konečných uživatelů a orientace na ně. 


O společnosti RGK Wheelchairs Ltd. RGK Wheelchairs Ltd. sídlí v Burntwoodu (Staffordshire ve Spojeném království), kde již více než 25 let vyvíjí vysoce moderní a vysoce výkonné sportovní vozíky pro basketbal, které využívají ty nejlepší přední týmy a sportovci na světě. Produkty společnosti jsou navrženy tak, aby dosahovaly vysoké výkonnosti a byly plně uzpůsobeny individuálním potřebám. Kromě sportovních vozíků pro basketbal společnost RGK nabízí velmi ucelenou řadu vysoce kvalitních ručních vozíků uzpůsobených dle individuálních potřeb, které jsou charakteristické takovými znaky jako např. skládací rám a zádová opěrka Q Lock. RGK disponuje týmem speciálních technických odborníků a sportovních/rehabilitačních profesionálů, kteří se s obrovským zanícením podílejí na vývoji vysoce výkonných produktů. Společnost má síť národních prodejců a mezinárodních distributorů, kteří pomáhají konečným uživatelům nalézat specifická, plně individualizovaná řešení.