Asistenční psi pro osoby s handicapem

Asistenční psi pro osoby s handicapem

10.10.2019

Asistenční psi jsou vycvičení k pomáhání handicapovaným lidem. Tím pádem se nejedná pouze o domácího mazlíčka, ale především o praktického pomocníka. Asistenční psi jsou pro svého majitele velkou oporou při zajišťování sebeobsluhy, soběstačnosti a také jsou důležitým přítelem do nepohody.Asistenční psi pomáhají handicapovaným lidem překonávat každodenní překážky, zvyšují jejich mobilitu a dokážou zčásti nahradit pomoc osobního asistenta či rodinného příslušníka.

Ctete dál
Jak mohou osoby s handicapem využívat vyhrazené parkování

Jak mohou osoby s handicapem využívat vyhrazené parkování

10.01.2019

Pokud je člověk zdravý, na mnohá místa zvládne dojít pěšky, dojet na kole či docestovat městskou hromadnou dopravou. Pokud někam přijede autem, nemusí si lámat hlavu nad tím,  zda zaparkuje o pár metrů blíže či dále.Vozíčkář či jinak tělesně handicapovaný člověk však využívá auto pro přepravu daleko častěji a potřebuje zaparkovat blíže objektům, které se chystá navštívit.

Ctete dál
Jak objednat

Jak objednat "bezbariérový" taxík vhodný pro Vaše přesuny?

16.10.2018

Jestliže najít taxík ve velkém městě je často obtížné, představte si, jaké výzvě se musí postavit osoby s omezenou mobilitou při shánění bezbariérového taxíku. V České republice přibývá sdružení a firem, které nabízejí své služby osobám se zdravotním postižení a provozují adaptované taxíky, do kterých mohou lidé na invalidním vozíku bez problému nastoupit díky vysunovací plošině.I když množství přístupných taxíků zdaleka není dostatečné, doufejme, že v následujících letech tytou důležité služby pro osoby se zdravotním postižením (OZP) budou přibývat, či se jim dokonce dostane celostátní regulace našimi zákony. Stát již v ČR reguluje dopravu osob s handicapem ve vlacích a letadlech. 

Ctete dál
Kde hledat pracovní příležitosti pro handicapované

Kde hledat pracovní příležitosti pro handicapované

30.08.2018

Internet se v našem moderním světě nabízí jako jeden z nejefektivnějších způsobů hledání práce. Přestože se lidé se zdravotním postižením mohou potýkat s těžkostmi při hledání zaměstnání, jsou jim k  dispozici různé webové stránky, na kterých lze najít pracovní nabídky pro handicapované, které jsou šité na míru jejich profesnímu zaměření.

Ctete dál
Osvěžující léto aneb prázdniny s handicapem

Osvěžující léto aneb prázdniny s handicapem

19.06.2018

Volnočasové aktivity jsou synonymem kvalitního života. Pro osoby se zdravotním postižením mají ovšem volnočasové aktivity a prázdninové plány ještě hlubší význam. Je to příležitost k osobnímu rozvoji, uzdravení se, aktivní rehabilitaci či získání nových a zlepšení stávajících komunikačních schopností a mezilidských vztahů. Na své si přijdou všichni a veškeré aktivity jsou plnohodnotné. Rádi byste se vykoupali, zaplavali si, poznali nové kamarády při poslechu hudby, zapojili se do skupinových sportů nebo byste nejraději strávili léto v parku mezi stromy a zpěvem ptáků? Tak se nestrachujte a naplánujte si to pravé osvěžující léto! Nové zážitky na Vás napjatě čekají. 

Ctete dál